A gipszkarton előnyei

  • Költség és időtakarékos. A szárazépítés kevésbé időjárás-érzékeny, így akár télen is elkészíthetők a belső válaszfalak, álmennyezetek.
  • Nagyon jó helyiség-klimatizáló. Nyáron nagy mennyiségű párát képes befogadni, télen viszont a párát visszaengedi, amitől hőérzetünk javul.
  • A gipszkarton szerkezetek jó hanggátlási tulajdonságúak. A bennük elhelyezett ásványgyapot szigetelések segítségével jól gátolható a hangok terjedése.
  • A tévhittel ellentétben a gipszkarton jó teherbíró. A megfelelően kiválasztott dübelek segítségével bátran felszerelhetjük rá pl. a konyhaszekrényt is.
  • Környezetbarát. Fő alkotóelemei a többrétegű karton, a gipsz és a víz természetes anyagok, sem előállításuk, sem beépítésük nem szennyezi a környezetet.

Kérdezze szakértőnket

Termékekkel, rendszerekkel vagy szerelésükkel kapcsolatos kérdések esetén műszaki szaktanácsadóink állnak szíves rendelkezésére.
Kérjük, honlapunkkal kapcsolatos észrevételeit is ossza meg velünk!
Telefon:
(06-1) 296-0534

Rifin minőség

Rigiton szerelési útmutató

Kazettás és sávos álmennyezetek

Sokféle funkció, számtalan kialakítási lehetőség. Esztétika - akusztika - tűzvédelem, ezek a fontos követelmények a kazettás rendszerekkel mind megvalósíthatóak. Egyszerűen és gyorsan.

A kazettás álmennyezetek mindenben megfelelnek a modern irodák, iskolák, óvodák, egészségügyi intézmények, áruházak, sportlétesítmények és egyéb szabadidős létesítményekkel szemben támasztott legigényesebb esztétikai és akusztikai követelményeknek. Az álmennyezetek szétszerelhetők, bonthatók, így könnyű hozzáférést biztosítanak a felettük kialakított térhez. Az álmennyezet feletti teret célszerű a technológiai berendezések és vezetékek elhelyezésére kihasználni (elektromos vezetékek, légtechnika, riasztástechnika,internet stb.) A kazettás álmennyezetek előnye az egyszerű és gyors szerelhetőségben rejlik. Az építőipari építkezések, felújítások mennyezeti megoldásként gyakran alkalmazott kivitelezése a kazettás álmennyezet.

 

A kazettás álmennyezetek építéséről a Rigips Kivitelezői kézikönyvünk külön fejezetben foglalkozik.

 

Kimagasló minőségű álmennyezeti tartószerkezet-rendszer. Előnye a stabil kapcsolódás, könnyű szerelhetőség, nagyfokú variálhatóság. 
Bővebben
Rendkívül elegáns perforált gipszkarton álmennyezeti kazetták és sávos panelek, kiváló akusztikai tulajdonságokkal.  
Bővebben
Nagy teherbírású, esztétikus, gipszkarton álmennyezeti lap. Három különböző mintázattal készül.    
Bővebben
Kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező álmennyezeti lap, széles színválasztékkal.
Bővebben
Professzionális akusztika - elegancia, széles termékválaszték. Újdonságok, érdekességek, szakmai áttekintés. Megjelent az Ecophon News első magyar kiadása.    
Bővebben
Dekoratív ásványi szálas lapcsalád, alapvető igények kielégítésére.
Bővebben
Ásványi szálas álmennyezeti lap. Magas minőség, kedvező áron.
Bővebben
Látvány és funkcionalitás a legmagasabb színvonalon. A kiváló minőség, széles mintaválaszték.  
Bővebben
Különleges rendszerek különleges igénybevételre. Mosható, fertőtleníthető, nedvességtűrő felületek.
Bővebben