Rigidur szárazpadló kerámia és természetes kőburkolata

Vékonyágyazatú padlólapok általánosan használhatók a Rigidur szárazpadló burkolataként. A kerámia vagy természetes lapburkolat elemeinek mérete egyik irányban sem haladhatja meg a 330 mm-t. A gyártási technológia miatt a nagyobb méretű burkolólapok nem biztosítják a tökéletes felületi simaságot, ami a vékonyágyazatú burkolás elengedhetetlen feltétele. Emiatt a padlóburkolat alatt lyukak maradhatnak, amelyek fokozzák a burkolólapok törésének veszélyét.

A csemperagasztónak vagy ragasztóhabarcsnak kifejezetten alkalmasnak kell lennie gipsz alapú szárazpadlóhoz. Rugalmas ragasztóanyag javasolt. Az esetleges mozgási hézagokat figyelembe kell venni a padlólapok kiosztásánál. A mozgási hézagokat rugalmas tömítő anyaggal kell kitölteni.

Az egymáshoz tompán illeszthető burkolólapok nem nyújtanak kellő védelmet a pára behatolása ellen, ezért ezek alkalmazása nem javasolt. Burkoláskor a padlólap és a ragasztó/habarcs gyártójának utasításait egyaránt figyelembe kell venni. Lábas fürdőkádak vagy zuhanyfülkék esetében figyelembe kell venni a megengedett pontterhelést. Javasoljuk, hogy a lábakat a nyers padlóra állítsák.

A padlólapok előzetes benedvesítése tilos.