A Saint-Gobain-ről

saint-gobain

 

A több mint 350 év alatt a Saint-Gobain Csoport mára az építőipari piacok egyik vezető szereplőjévé nőtte ki magát. A Saint-Gobain a világ első 100 ipari csoportja közé tartozik, szerte a világon több mint 1000 konszolidált vállalatból áll, 180.000 fő munkaerőt foglalkoztat a világ 68 országában.
A 2019-es árbevétele meghaladta a 42,6 milliárd eurót.

A Csoport fő tevékenységi területei:

 • síküveggyártás (az Európában gyártott gépjárművek felében Saint-Gobain üveg található),
 • üvegpalack gyártás (a tavalyi év során összesen 26 millió palack és üvegedény készült a Csoport üzemeiben)
 • és természetesen a Construction Products, azaz az építőipari üzletág az ismert márkákkal, mint az Isover, Weber és Rigips

Érdekességek a Saint-Gobain-ről:

 • 1665-ben XIV Lajos, a Napkirály pénzügyminisztere, Colbert alapította, és első megrendelése a versailles-i tükörterem elkészítése volt.
 • a Saint-Gobain szállította az üveget a Louvre piramishoz és a Grand Canyon fölé emelt kilátóhoz
 • 80 fővárost és több mint ezer nagyvárost látott el a világban vízvezetékkel
 • a Saint-Gobain szigeteli az USA-ban a házak egyötödét
 • 30 milliárd üveget és palackot készít évente
 • az autók 50%-át Európában a Saint-Gobain látja el üveggel

 

Magyarországi Saint-Gobain csoport tagjai

Saint-Gobain Abrasives Kft.

A Saint-Gobain Abrasives Kft. a világszinten vezető csiszolóanyag gyártó-forgalmazó cégének, a Saint-Gobain csoportnak magyarországi leányvállalata.
Magyarországi raktárában több mint 10000 cikk közül válogathatnak az érdeklődők, melyeket rövid szállítási határidővel juttatnak el az az ország bármely pontjára.
A Norton a világszinten vezető csiszolóanyag márkája. Nagy teljesítményű termékek teljes sorozatát nyújtja, amelyeket bármely ipari piacon, a legváltozatosabb abrazív alkalmazásokra terveztek. Immár több mint 100 éve, a Norton márka célja, hogy innovatív abrazív termékeket és megoldásokat nyújtson felhasználóinak. A Saint-Gobain Abrasives, minden évben, komoly összeget fektet be a kutatás-fejlesztésbe, hogy ezzel segítse a megújulást és a termelékenység növelését. Ez az innováció iránti erős elkötelezettség biztosítja, hogy folyamatosan új termékeket tudunk bevezetni a piacra, számottevő előnyöket kínálva vevőinknek, ezzel is hozzájárulva versenyképességük fokozásához.
www.sga.hu

Saint-Gobain Autover

Partner autóüveg cserében az egész világon!
A Saint-Gobain Autover autóüvegeket és kapcsolódó termékeket (ragasztók, eszközök, egyéb kellékek) forgalmaz a másodlagos piac részére. Az üvegek Saint-Gobain Sekurit üvegek.
A Saint-Gobain Autovert 1991-ben alapították, azóta 26 országban vagyunk jelen, évente több mint 4 millió üveg terméket értékesítve. Az évek során rengeteg tapasztalatot szerezett és elismert tagja az utángyártott szélvédők piacának. Ezért fordít nagy figyelmet a magas minőségnek és az extra szolgáltatásaiknak. A Saint-Gobain célja a lehető legjobb szolgáltatás nyújtása.
Világszerte kínál szállítást, köszönhetően a hatékony logisztikának, a rendeléstől a kiszállításig:

 • nagyszerű termék paletta: raktáraik az autók 95%-ához rendelkeznek termékekkel,
 • globális kiszolgálás a helyi szervezetek segítségével,
 • rövid szállítási határidő,
 • nappali és éjszakai szállítások.

Végső célja a teljes vevői elégedettség!
www.saint-gobain-autover.hu

Saint-Gobain Glass

A Saint-Gobain Glass Európában a legnagyobb, világviszonylatban a második legnagyobb síküveg gyártó vállalkozás. Az üveggyártás a  Saint-Gobain legrégebbi – több mint 350 éves -, történelemformáló tevékenysége.
A Saint-Gobain Glass építészeti üvegek széles skáláját kínálja, melyek a legmagasabb elvárásokat is kielégítik a belső építészet, a hőszigetelés, a napfényvédelem, a természetes fény kihasználás, valamint zajvédelem, vagyonvédelem és biztonság területén.
Energiahatékony és fenntartható üveg megoldásaink rendkívül kedveltek az építészek és tervezők körében.
Folyamatosan fejlesztjük ingyenesen hozzáférhető, döntés elősegítő alkalmazásainkat: GLASS Pro, GLASS Compass, GLASS dBSTATION, GLASS Design, GLASS Façade és GLASS Vision.
www.saint-gobain-glass.com

 

A Saint-Gobain Hungary Kft.-ről

2009. október 31-én a Rigips Hungária Gipszkarton Kft., a Saint-Gobain Weber Terranova Kft. és a Saint-Gobain Isover Hungaria Kft. jogilag Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. néven egyesült.
2020. január 1-től rövidült cégnévvel, Saint-Gobain Hungary Kft. alatt az ismert márkanevek: Rigips, Isover és Weber divízióként folytatja eddigi tevékenységét.

Az Isover divízió

Világviszonylatban első az ásványgyapot termékek gyártása és forgalmazása terén. Évtizedes termékfejlesztései révén a Saint-Gobain Isover a legjobb kombinációját biztosítja a hőszigetelő, hangszigetelő, valamint a tűzbiztos funkcióknak, saját lakókörnyezetünk és a Föld védelmének érdekében. Hazai működésének tizenhatodik évében teljes körű választékot biztosít az épületek hőszigetelési és akusztikai megoldásaihoz, miközben különös gondot fordít az építészek, a beruházók, a kivitelezők és kereskedők munkájának megkönnyítésére.
Az Isover termékkínálatában üveggyapot, kőzetgyapot és Ultimate integrált szigetelőgyapot termékek, továbbá EPS és XPS polisztirolhabok, valamint páratechnikai fóliák és speciális rendszer-kiegészítők szerepelnek.

www.isover.hu

A Weber divízió

A Weber hazánk egyik legismertebb és legelismertebb építőipari márkaneve. 1978-ban Pilisvörösváron épült fel Magyarország első vakolatgyára, ahol a Terranova márkanév alatt kezdődött el a nemesvakolat gyártása. Ma már rendkívül széles termékpalettát kínál az építőiparnak: a különböző típusú és struktúrájú hőszigetelő rendszerek, vakolatok, és a műszaki habarcsok mellett jelentős a hidegburkolati segédanyagok gyártása is. A Weber kiemelkedő szereplője a panelrehabilitációs programnak, amelyet a már több mint 2 millió négyzetméter termékeikkel hőszigetelt homlokzati felület igazol.

www.hu.weber 

logo-weber