Terhelhetőség és megnövelt ütésállóság

Terhelhetőség és megnövelt ütésállóság

Hűtő-fűtő álmennyezet

A megfelelő építőanyagok kiválasztása kemény dió lehet. Az építőanyagok egyik tulajdonsága, amelyet figyelembe kell venni, a terhelhetőség és a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás, hisz végső soron biztosítja tartósságukat. Mi a helyzet a gipszkarton falak és válaszfalak ütésállaságával?

Miért olyan fontos terhelhetőség és az ütésállóság?

Az építőanyagok teherbírása és tartóssága sok előnnyel jár. Az egyik az, hogy megvédik a falakat a felesleges mechanikai károktól, amelyeket a önfeledt gyermekjáték, a bútorok áthelyezése, vagy a mindennapi élet okozhat. Az ilyen építőanyagok másik nagy előnye, hogy sokféle tárgy rögzítésére alkalmasak. Minél erősebb a fal, annál többet bír el. A jó teherbírású, jó minőségű gipszkarton válaszfal sok felrögzített tárgyat elbír.

Fontos azonban, hogy az építőanyagok szilárdságát ne a súlyuk vagy vastagságuk növelésével érjük el. Az ilyen anyagokkal nem csak nehezebb lenne dolgozni, de értékes helyet is elvesztenénk otthonunkból. Valójában nem sok olyan anyag van, amely erős, praktikus és különböző igényekhez alkalmas.

Gipszkarton - az ideális megoldás

Falak és válaszfalak

A gipszkarton és gipszrostlemezek nemcsak erősek, hanem gyorsan és tisztán is építhetők a szárazépítés elvei alapján. Csak arra kell figyelnie, hogy jól válassza ki őket. Ha lakáselválasztó falat építene, amely emelt hanggátlással és áttörésgátlással bír, akkor a Habito gipszkartonok a tökéletes választás. Ezek a gipszkartonok nagyon ellenállók, de csak 12,5 milliméteresek. A teherbírásuk is lenyűgöző - egy rögzítési pont egy egyszerű facsavarral akár 25 kilogrammot is elbír. Így polcokat, szekrényeket és képeket bárhol rögzíthet. Ráadásul a Habito gipszkartonok nagyszerű akusztikai tulajdonságokkal is rendelkeznek, amelyek segítenek abban, hogy otthona kényelmes és csendes legyen. Nedves helyiségekben is használhatók, mint például fürdőszoba vagy konyha.

 

Pevnost a odolnost sadrokartonovych priecok a stien

Száraz padlók

Ha falak helyett padlót épít fel, akkor a Rigidur gipszrostlapok lehetnek a megfelelő megoldások az Ön számára. Nagy előnyük elsősorban kis tömegük, melynek köszönhetően akár 7-szer kisebb terhelést jelentenek az épületen, mint a klasszikus esztrichek. Építéséhez nem szükséges víz és teljes mértékben ki tudja váltani a betonpadlót. Emellett kiváló hangszigetelést és tűzállóságot is biztosít.

Mennyezetek

A sportcsarnokokban, öltözőkben vagy iskolai tantermekben, folyosókon elhelyezett álmennyezetek egyik legfontosabb tulajdonsága a mechanikai ellenállás. A fenéklap ütésállósági szintjét az EN 13964 - D melléklet szerint határozzák meg. A tesztelés 36 labdaütésből áll, mely során a labdát sűrített levegős eszközzel lövik ki. A szabvány 3 ütésállósági osztályt határoz meg a labda kilövési sebességétől függően:

  • 1A osztály (sebesség 16,5 m/s 0,8 m/s eltéréssel)
  • 2A osztály (sebesség 8 m/s 0,5 m/s eltéréssel)
  • 3A osztály (sebesség 4 m/s 0,5 m/s eltéréssel)

A Gyptone és Rigitone lapjaink felhasználásával készült mennyezeti szerkezetek könnyedén elérhetik a legmagasabb – A1 osztályt.