Systems

A tetőtér a tetőszerkezet alatt kialakított tér, amelyet ferde, vízszintes és függőleges Rigips szerkezetek határolnak. A tetőtéri szerkezetekkel szemben alapvető követelmény, hogy biztosítaniuk kell a tetőtérben élők hő- és akusztikai komfortját, védelmet kell nyújtaniuk az időjárási viszontagságok és az esetleges tűz ellen.
Az akusztikai tervezés célja az alacsony zajszint elérése és az épületen belüli komfortérzet növelése. A szárazépítési rendszerekkel megépíthető építészeti akusztikai feladatokat hanggátlási és teremakusztikai feladatokba csoportosítjuk.
A Rigips szárazpadló úsztatott padló, ahol a szerelt padlóelemeket rugalmas köztes réteg választja el az alapszerkezettől. A Rigips szárazpadló lakóépületekben és középületekben egyaránt alkalmazható, a száraz technológia és a viszonylag kis tömeg miatt elsősorban a felújításoknál kerül előtérbe.
A Rigips által forgalmazott álmennyezeti rendszerek különféle tartószerkezetekkel, változatos anyagokból készülhetnek, így képesek megfelelni a mai kor számtalan követelményének.
A Rigips gipsz alapú finomvakolatok és glettek kiválóan alkalmasak a falfelületek egyenetlenségeinek simítására, valamint festéshez való előkészítésére.
Rigips válaszfalak és térosztó falak nem teherhordó, hanem önhordó, belső falszerkezetek, melyek segítségével a rendelkezésre álló belső teret különálló helyiségekre oszthatjuk.
A Rigips gipszkarton lapokból készült előtétfalak és szárazvakolat olyan megoldást nyújtanak, melynek segítségével könnyedén megszépíthetjük a meglévő válaszfalak felületét, de akár tűz- és hangszigetelési tulajdonságaikat is javíthatjuk.