Megújult a Rigips Rigitone és Climafit termékcsaládja

2021.10.11.
Megújult a Rigitone Termékcsalád 

Megújult a Rigitone Termékcsalád 

 

Az elmúlt évtizedekben méltán lett világszerte népszerű és keresett a Rigips Rigitone és Climafit termékcsaládja.


A Rigitone Activ’Air technológiával készülő gipszkarton alapanyagú építőlemezei teljes felületükön perforáltak, a hátoldalukon pedig a - megrendelő igénye szerinti - fehér vagy fekete akusztikus kasírozás található. A Rigitone Climafit építőlemezek gipszmagját grafittal dúsítják, amelytől jelentősen javul a termék hővezetési tényezője, ami a hűtő-fűtő felületeken alkalmazva jelent nagy előnyt.

A 11 féle Rigitone és az 5 féle Rigitone Climafit mintázat alkalmazásával a belső terek arculata egyedivé tehető és használatuk során akusztikai szempontból sem találunk majd kifogást.

A Rigitone termékcsalád gyártója - a német Saint-Gobain Rigips GmbH - fontos újítást vezetett be.  Az idei év elejétől az építőlemezek élét a gyártási folyamat végén készre csiszolják és alapozzák. Ez nagymértékben könnyíti a kivitelezők munkáját, hiszen két időigényes folyamatot elvégez helyettük a gyártó. Az álmennyezetek építési ideje rövidebb lesz, ezzel munkaidő, anyag, és ez által pénz takarítható meg.

Ezzel párhuzamosan bevezetésre került egy gyorsabb, korszerűbb hézagkitöltő technológia is, amely még tovább segíti a kivitelezők munkáját. A Rigips Magyarországon is megkezdte a Rigitone Mix zsákos hézagkitöltő anyag és a feldolgozásához szükséges Rigitone ReadyMix hézagkitöltő készlet forgalmazását.

 

Rigitone Mix hézagkitöltő technológia előnyei:

  • Gyors és hatékony munkavégzés
  • Nem kell keverni a hézagkitöltő anyagot
  • Egyenletesen jó állagú az anyag a zsákokban
  • Erős és tökéletesen hézagmentes a csatlakozás
  • Nincs repedés

Rigitone Mix zsákos hézagkitöltő anyag

Rigitone ReadyMix hézagkitöltő készlet 

     


    Töltse le a Rigitone Mix termékünk használati útmutatóját.