Tájékoztatás a saját gyártású, halmajugrai üzemben előállított gipszkarton építőlemezekre vonatkozóan!

2022.04.04.
RBI

A Saint-Gobain Hungary Kft. Rigips divíziója saját gyártású, a halmajugrai üzemben előállított gipszkarton építőlemezekre vonatkozóan az alábbi tájékoztatást teszi közzé:

 

A jelenlegi külpolitikai helyzet tovább nehezítette a gyártási alapanyagok beszerezhetőségét, mind az alapanyaggyártók korlátozott kapacitásai és áremelkedései miatt, mind pedig a fuvarozási nehézségek miatt. Ennek egyik következménye, hogy a gipszkarton gyártásához használt speciális papírtermékek egy része jelenleg korlátozottan elérhető.

Mivel cégünkre és a Rigips márkára – mint az egyetlen hazai gyártóra - továbbra is stabilan számítanak kereskedő partnereink és vásárlóink, így a folyamatos gyártás érdekében egyes termékek esetében átmeneti módosítást végeztünk. A változás laikus szemmel is jól látható, hiszen az eddig megszokott zöld színű RBI (impregnált), valamint a rózsaszín RF (tűzgátló) gipszkarton építőlemezek rövid ideig fehér papírborítással kerülnek gyártásra és szállításra.

 

Biztosítjuk Önöket, hogy ez a változás a termék meghatározó műszaki tulajdonságait nem befolyásolja, minden tekintetben teljesíti az impregnált gipszkarton építőlemezekkel szemben támasztott szabványi követelményeket. Az így gyártott termékek kielégítik a Teljesítménynyilatkozatokban megadott műszaki paramétereket (mint például: teljes vízfelvétel, sűrűség, tűzvédelmi osztály, páradiffúziós ellenállási szám) is.

A gipszkarton termékek beazonosíthatósága a gyári névvel, valamint az MSZ EN 520 szabvány szerinti jelölésrendszerrel és felirattal történik, amelyet a termék hátoldalán és élén talál, pl.: impregnált gipszkarton esetében RBI (H2).

Továbbá a beépített termékek beazonosíthatóságának biztosítása érdekében a lapokon az eddig alkalmazott feliratokon túl a színoldalán, a csavarhely jelölések között is feltüntetjük az építőlemez típusát. Ezen felül, a raklapon szereplő termékek beazonosíthatósága érdekében a raklap oldalán is jól láthatóan jelöljük a termék típusát.

 

 

A magyarországi Rigips mindent megtesz most és a jövőben is, hogy a Partnereink és Vásárlóink által megszokott magas színvonalat biztosítsuk még ezekben a nehéz időkben is!

 

Köszönjük az együttműködésüket!

 

Dátum: 2022.04.04.