Levegőminőség

ACTIV’ AIR® - AZ ÉLTETŐ LEVEGŐMINŐSÉG

A levegőminőség-vizsgálatok alapján jelentős eltérés mutatkozik a beltéri és kültéri levegőminőség között. A beltéri levegőben előfordul a szén-dioxid, a szén-monoxid, valamint a lebegő szemcsék, melyek a füstből és egyéb allergizáló anyagokból keletkezhetnek. A kültéri friss levegőhöz viszonyítva a formaldehid kiemelkedően magas értéket mutat a beltéri levegőben. A mindennapi életben a belső terekben óhatatlanul érintkezünk a formaldehiddel.

Miért fontos a belső tér levegőminőségének javítása?

Egyre inkább felismerjük, hogy mennyire befolyásolja egészségünket és munkavégző-képességünket
a levegő minősége. Ez a hatás különösen intenzív, ugyanis kutatások szerint az emberek idejük 90 százalékát beltérben töltik. Városokban a szellőztetés sem jelent megoldást, mivel nem tudunk tiszta levegőt engedni a szobába.

Hogyan kerül a formaldehid a belső térbe?

  • tisztítószerekből, festékekből, hígítókból
  • a kezeletlen furnér- és faforgács lemezekből
  • a karbamidos formaldehid-hab szigetelésekből
  • a festett textíliákból
  • a ragasztókból
  • a szőnyegekből és bútorokból
  • számítógépekből és nyomtatókból

Az Activ’Air® egy forradalmian új technológia, amely csökkenti a belső tér levegőjének formaldehid tartalmát, ezáltal javítja a levegő minőségét. Számítások alapján azActiv’Air® technológiával készült gipszkartonok legalább 50 évig megőrzik a levegőtisztító hatásukat.

Hogyan működik?

Az Activ’Air® technológia egészségre ártalmatlan semleges anyagokká alakítja a levegőben található formaldehidet. A káros anyag nem kerül vissza a levegőbe.

Többszöri felújítás és átfestés után is ugyanolyan hatékonysággal működik. Az Activ’Air® gipszkartonok felhasználásával készülhetnek válaszfalak, álmennyezetek, előtétfalak, valamint belsőépítészeti eltakarások.

Az Activ’ Air® technológiával készült gipszkartonok alkalmazásával akár 70%-kal csökkenthető a helyiség levegőjének formaldehid mennyisége, legalább 1 m2 Activ’ Air® gipszkarton beépítésével légköbméterenként.

TIPP!

A szennyező anyagok és a formaldehid csökkentésére a legjobb módszer a megelőzés, a megfelelő építőanyagok, bútorok és tisztítószerek alkalmazásával. Továbbá fontos a rendszeres szellőztetés, valamint a légtechnikai és légszűrő berendezések szakszerű megtervezése és rendszeres karbantartása.


TUDJON MEG TÖBBET! Az Activ'Air® gipszkarton egészségesebbé teszi az Ön otthonát, munkahelyét,iskoláját. Otthoni közérzetünk nagyban múlik lakásunk kellemes, friss levegőjén.


Activ Air infografika

 

Dekorációs megoldás és levegőtisztaság egyben?

Activ’Air® technológiával készülő Rigips akusztikus gipszkarton építőlemezek

Az akusztikus gipszkarton építőlemezek a beltéri szárazépítési rendszerek fontos elemei. Ezek a magas minőségű perforált építőlemezek rendkívül tiszta, tömör, levegőtisztító hatású gipszmaggal rendelkeznek, a hátoldalukon pedig akusztikus filckasírozás található. A lapok szerelése a normál gipszkarton álmennyezetekéhez hasonlóan, látható hézagok nélkül, CD-profilokból készült tartószerkezetre, csavarozással történik. A végső felület kialakítása is a szokásos: hézagolás, glettelés, festés. A Rigips akusztikus gipszkarton építőlemezek túlnyomórészt újrahasznosított anyagból készülnek, és teljes mértékben újrahasznosíthatók, ezért alkalmazásuk rendkívül előnyös a fenntarthatóság szempontjából.

Gyptone® BIG Activ'Air® termékcsaládA Gyptone® BIG építőlemezek mezőkben perforáltak, az akusztikus kasírozás színe fehér. Kilenc féle mintázat és egy lyukasztás nélküli (Base) kivitel rendelhető. 

Rigitone® BIG Activ'Air® termékcsalád - Rigitone® építőlemezek teljes felületükön perforáltak, és 10 féle mintázattal készülnek. A mintázatok mindegyike egyedi arculattal bír, ezért látvány elemként alkalmazva különleges megjelenést biztosítanak. Az általunk szállított Rigitone® építőlemezek mérete a perforációtól függően változik, az élek minden esetben egyenes vágásúak. A lapok fehér és fekete akusztikus kasírozással rendelhetők. A normál gipszkarton építőlemezekével megegyező vastagsága miatt azokkal kombinálható. A tervezés során ügyelni kell a dilatációs előírások betartására. A Rigitone® építőlemezek az MSZ EN 14190 számú szabvány értelmében A2-s1-d0 tűzvédelmi osztályba tartoznak. A Rigitone® Climafit perforált építőlemezek hűtő-fűtő és egyben akusztikus álmennyezetek burkolására alkalmasak. Az expandált grafittal dúsított gipszmagnak köszönhetően az építőlemezek hővezető képessége kiemelkedő. 

Gyptone®  Activ'Air® kazettás és sávos álmennyezetek - A Gyptone® kazettás és sávos álmennyezeteket jellemzően 10 és 12,5 mm vastag gipszkartonból állítják elő. A panelek a látszó oldalukon fehér akrilfestékkel festettek (NCS 0500/RAL9010), hátoldalukon fehér színű akusztikus kasírozással.