Esztétikai álmennyezet

Az esztétikai álmennyezetek alapvető funkciója, hogy megfelelően hozzájáruljanak az adott helyiség képének kialakításához. Ezen kívül feladatuk lehet még térelhatárolás, szerelvények takarása, gépészeti elemek (világítás, stb.) fogadása. A legtöbb esztétikai kategóriába sorolt álmennyezet – megfelelő rendszerben építve - még egyéb fontos tulajdonságokkal is rendelkezik. Ilyen lehet pl. a tűzvédelem, a hanggátlás, vagy a hangelnyelő képesség. 

Esztétikai álmennyezet

A Casoprano kazettás álmennyezeti család gipszkartonból előállított elemekből áll. A háromféle mintázat kifinomult felületképzésével az egyszerű, letisztult álmennyezetek kialakítását teszi lehetővé. Mindhárom típus tömör, perforáció nélküli, ezért önmagában vagy ásványgyapot terítéssel igen jó hanggátlást biztosít az egymás fölötti terek között.
Eurocoustic Tonga Eurocolors - a színek világa. Az ebből épülő álmennyezetek különlegessége elsősorban a választható 57 szín és a nagy méretválaszték. A tartószerkezet színének, az abba illeszkedő panelek színének, méretének, élképzésének változtatásával minden igényt kielégítő, egyedi hangulatú terek hozhatók létre.
Teljesen más, teljesen egyedi. Megjelenése eltér minden más típusétól. A mintázatok, méretek és élképzések változatossága, az alkalmazási területek sokfélesége teszi egyedülállóvá. Folyosói megoldások, nagy terekben is alkalmazható sávos és rejtett bordás rendszerek teszik teljessé a kínálatot.
Az álmennyezeti tartószerkezet feladata az álmennyezeti lapok és az álmennyezetbe épített gépészeti elemek fogadása, és azok hosszú távú, biztonságos tartása.
Az OWAcoustic Prémium termékcsalád ásványi szálas álmennyezeti lapjai a legmagasabb esztétikai és funkcionális igényekre is megoldást nyújtanak. Legfontosabb jellemzői a magas akusztikai és tűzgátlási értékek, nagy méret és rendszerválaszték. Mindenütt alkalmazhatók, ahol a páratartalom nem haladja meg a 95 %-ot.
Az OWAcoustic Smart ásványi szálas álmennyezeti lap megfelel a szabványos követelményeknek. Meggyőző minőségű, könnyű termékek, alap szintű tűzvédelemmel. Hét különböző mintázattal, egyenes vágású (K3) és süllyesztett (K7) éllel rendelhető. Mindenütt alkalmazható, ahol a páratartalom nem haladja meg a 90%-ot.