Falborítás CD-profilra

Falborítás CD-profilra

CD-profilokból készült szerkezetre szerelt borítás, amelyet állítható kengyelek segítségével rögzítünk a függőleges alapszerkezethez. Az állítható kengyelekre ásványgyapot szigetelőanyag kerül. Az így elkészült falborítás javítja a meglévő válaszfal hő- és hangszigetelési értékeit. Nem független szerkezet.

Falborítások CD-profilra áttekintése, épületfizikai tulajdonságok letölthetők kapcsolódó dokumentumokból.

  • Tűzvédelmi osztály: A1, A2-s1,d0
  • Tűzvédő képesség: K 20

TIPP! Előtétfalak szerelése során az előtétfalat előnyösebb „zónaszerűen”, kb. 5 laponként szerelni – az újabb zóna kimérése, szerkezetének szerelése, borítása, csak az előző zóna borítását követően történik. Ily módon az előtétfal teljes hosszában könnyebben tartható a lapok CD-profilokhoz viszonyított optimális elhelyezkedése.

Kapcsolódó termékkategóriák

Gipszkartonok és építőlemezek

A Rigips gipszkartonok és építőlemezek széles palettáját kínálja. Az alábbiakban felhasználási terület szerinti csoportosításban mutatjuk be az építőlemezeket. A Rigips gipszkartonokat a Magyarországon épített gyárunkban állítjuk elő.

Profilok

Az innovatív Ultrasteel technológiával* készült Rigiprofil fém tartószerkezeti elemek válaszfalakhoz, előtét-  és aknafalakhoz, álmennyezetekhez. 
*A golyónyomott felületnek köszönhetően a profil teherbírása nagyobb, könnyebben vágható és csavarozható.

Szigetelő szivaccsík

Habosított,  öntapadós szigetelő szivacscsík a szerkezetek rugalmas kapcsolódásához és megfelelő hanggátláshoz.

Csavarok és dübelek

Rögzítőelemek a gipszkarton és egyéb épületszerkezetekhez.

Hézagolóanyagok

Gipszkarton szerkezetek illesztéseinek kitöltésére szolgáló gipszes anyagok a repedésmentesség, valamint hang- és tűzgátlás biztosításához.

Tartozékok

Fém kiegészítő tartozék elemek: függesztők, kengyelek, toldók a szakszerű rögzítéshez.