Hangelnyelő falburkolatok

Hangelnyelő falburkolatok

A helyiségek akusztikájának javítására általánosan használt és bevált módszer az álmennyezet-építés. Azonban lehetnek esetek, amikor ez nem lehetséges, vagy az álmennyezet önmagában nem tudja teljesíteni az elvárásokat. Ilyenkor jó megoldás lehet a Gyptone® vagy Rigitone Activ’Air® nagytáblás akusztikus építőlemezek vagy Gyptone® kazettás betételemek felhasználásával készülő hangelnyelő falburkolat, melyet CD-profilokból készült szerkezetre csavarozunk. A CD-profilokat állítható kengyelek segítségével rögzítjük a függőleges alapszerkezethez. A szerkezetbe szigetelőanyag (pl. Isover Akusto) kerül oly módon, hogy az alapszerkezet és a perforált gipszkarton közötti teret teljesen kitöltse. Az így elkészült hangelnyelő falborítás javítja a meglévő válaszfal hő- és hangszigetelési értékeit is.

Kapcsolódó termékkategóriák

Perforált akusztikus gipszkartonok

A perforált (lyuggatott) építőlemezek legfőbb jellemzője az esztétikus megjelenés és ezzel párhuzamosan a kiváló hangelnyelő tulajdonság. Mintázatuk lehet teljes felületen vagy mezőkben perforált, lehet kör alakú, illetve négyzetes a  lyukasztás.

Profilok

Az innovatív Ultrasteel technológiával* készült Rigiprofil fém tartószerkezeti elemek válaszfalakhoz, előtét-  és aknafalakhoz, álmennyezetekhez. 
*A golyónyomott felületnek köszönhetően a profil teherbírása nagyobb, könnyebben vágható és csavarozható.

Tartozékok

Fém kiegészítő tartozék elemek: függesztők, kengyelek, toldók a szakszerű rögzítéshez.