Szárazpadló

Tekintettel arra, hogy száraz technológiáról van szó, a Rigidur szárazpadló alkalmazása gyors, tiszta és egyszerű megoldást jelent. A szárazpadlók magas szintű hang- és hőszigetelő teljesítménnyel rendelkeznek, s kiváló tűzállósági tulajdonságokkal bírnak. A szárazpadlós megoldással könnyedén kiküszöbölhetők az aljzat egyenetlenségei is. A Rigidur szárazpadló elemekből nagyon kemény és szilárd padló készíthető – mindennemű utólagos felületkezelési igény nélkül jól bírja a görgős székek okozta igénybevételt.

A Rigidur szárazpadló elemet valójában 2 darab 1500x500 mm nagyságú, 2x10 vagy 2x12,5 mm vastag Rigidur lap összeragasztásával állítják elő. A szomszédos lapok tökéletes kapcsolatát a két lap egymáshoz képesti eltolása biztosítja.

Miért használjuk a Rigidur szárazpadló lapokat?

Száraz szerelési folyamat: A padlót víz felhasználása nélkül, így tehát télen is szerelhetjük.
Magas minőség, megfizethető ár: A Rigidur padlók nagyon kedvező ár-érték arányt nyújtanak.
Magas műszaki ellenálló-képesség: A Rigidur lapok további felületkezelés nélkül kibírják a guruló székek okozta terhelést is.
Padlófűtés: A Rigidur padló tulajdonságaival kifejezetten kedvez a padlófűtés kialakításának, mivel a szárazpadlók előnyeit egyesíti a gipsz hővezető tulajdonságaival (gyors hőátvétel).
Magasabb páratartalmú helyiségekben is alkalmazható (konyhák és fürdőszobák): A lapok már a gyártósorról lekerülve mélyen impregnáltak, ellenállnak a levegô páratartalmának, így nem áll fönn a  penészesedés veszélye.
Rövidebb építési idő: A ragasztó száradása után a lapok azonnal terhelhetőek vagy burkolhatóak, nem kell hosszadalmas kiszáradási időre várni, így rövidebb az építési idő.
Egyszerű megmunkálás: A Rigidur lapokat egyszerű megmunkálni.
A szerkezet alacsony tömege: A szerkezet alacsony tömege megkönnyíti a lapok mozgatását, és statikailag nem terheli az épületet.

Rigidur szárazpadló – az építkezés gyors, élettartamuk rendkívül magas, nagy tömegeket elbírnak és nem penészednek!