Tetőtéri válaszfalak és szerelt térdfal építése

Tetőtéri válaszfalak építése

Tetőtéri válaszfal építése

A tetőtéri válaszfalakat vagy megépítjük a vízszintes és ferde borítások felszerelése előtt, vagy először a vízszintes és ferde felületek borítását készítjük el. Dilatációs és főképp akusztikus szempontok miatt előnyösebb az a megoldás, hogy előbb építjük meg a válaszfalakat, s ezt követően szereljük fel a ferde, vízszintes és függőleges tetőtéri borítást. Amennyiben a válaszfalat a már teljesen kész tetőtérben építjük meg, úgy a válaszfal körítő UW- és CW-profiljait 212 típusú csavarokkal, a borítólapokon keresztül, a CD-profilokból, vagy cseréplécekből készült alapszerkezetbe rögzítjük.Esetenként a határoló UW- és CW-profilokat a lapokba is rögzíthetjük, Molly dübelek segítségével. Ezáltal megszakad a hanghíd a ferde sík borításában.

Szerelt térdfal építése

A szerelt térdfal a fogadó szerkezetek kialakításától függően készülhet állítható kengyelek közé szerelt CD-profilvázra épülő szerelt előtéthéjként, vagy CW-profilvázra készülő önálló előtétfalként.

Tetőtér

Az állítható kengyeleket az adott épület tulajdonságainak megfelelően a fa alapszerkezeten, vagy az oromzaton rögzíthetjük. A hőszigetelő réteg vagy a tetősíkon fut végig (az oldalsó előtétfal csak esztétikai funkcióval bír), vagy a tetősíktól indulva, az oldalsó előtétfal mögött áthaladva, a padló rejtett részén halad. Minden esetben ügyelni kell arra, hogy hőhidak ne alakulhassanak ki.

Tetőtér

Kapcsolódó termékkategóriák

Gipszkartonok és építőlemezek

A Rigips gipszkartonok és építőlemezek széles palettáját kínálja. Az alábbiakban felhasználási terület szerinti csoportosításban mutatjuk be az építőlemezeket. A Rigips gipszkartonokat a Magyarországon épített gyárunkban állítjuk elő.

Profilok

Az innovatív Ultrasteel technológiával* készült Rigiprofil fém tartószerkezeti elemek válaszfalakhoz, előtét-  és aknafalakhoz, álmennyezetekhez. 
*A golyónyomott felületnek köszönhetően a profil teherbírása nagyobb, könnyebben vágható és csavarozható.

Szigetelő szivaccsík

Habosított,  öntapadós szigetelő szivacscsík a szerkezetek rugalmas kapcsolódásához és megfelelő hanggátláshoz.

Csavarok és dübelek

Rögzítőelemek a gipszkarton és egyéb épületszerkezetekhez.

Hézagolóanyagok

Gipszkarton szerkezetek illesztéseinek kitöltésére szolgáló gipszes anyagok a repedésmentesség, valamint hang- és tűzgátlás biztosításához.

Tartozékok

Fém kiegészítő tartozék elemek: függesztők, kengyelek, toldók a szakszerű rögzítéshez.

Alkalmazási útmutató