Kombinált falak

Kombinált falak

A Rigips tűzgátló gipszkartonnal és Rigidur H gipszrost lapokkal épülő kombinált falak optimális megoldást jelentenek azokon a helyeken, ahol magasak a válaszfallal szemben támasztott tűzvédelmi, léghanggátlási és ütésállósági követelmények.

A Rigips a Rigidur H gipszrost lapok A1 és A2 tűzvédelmi osztályú változatát egyaránt forgalmazza. Ennek nagy előnye, hogy a követelményektől függően a Rigidur H lapokból épített szerkezet gazdaságosabbá tehető. Amennyiben nincs A1-es tűzvédelmi követelmény, a Rigidur H gipszrost lap csak ütésállósági vagy hanggátlási követelmények miatt kerül beépítésre, úgy az A2 tűzvédelmi osztályú építőlemez is tökéletesen megfelelő, ezzel mérsékelhető a szerkezet anyagköltsége.

Amennyiben az előírás és/vagy az igény az A1-es tűzvédelmi csoport, úgy a termék megrendelésekor ezt külön jelezni kell. Alkalmazási területek:

  • A1-es tűzvédelmi osztályú válaszfalak
  • fokozott mechanikai ellenálló képességű válaszfalak, mint például tornatermek falai
  • menekülési útvonalakon épülő válaszfalak
  • csarnoképületek magas falai

Válaszfalak áttekintéséhez és épületfizikai tulajdonságok letölthetők a kapcsolódó dokumentumokból Kivitelezői kézikönyv 3. fejezete.

Kapcsolódó termékkategóriák

Tűzgátló

Tűzgátló szerkezetekhez ajánlott speciális építőlemezek.

Profilok

Az innovatív Ultrasteel technológiával* készült Rigiprofil fém tartószerkezeti elemek válaszfalakhoz, előtét-  és aknafalakhoz, álmennyezetekhez. 
*A golyónyomott felületnek köszönhetően a profil teherbírása nagyobb, könnyebben vágható és csavarozható.

Szigetelő szivaccsík

Habosított,  öntapadós szigetelő szivacscsík a szerkezetek rugalmas kapcsolódásához és megfelelő hanggátláshoz.

Csavarok és dübelek

Rögzítőelemek a gipszkarton és egyéb épületszerkezetekhez.

Hézagolóanyagok

Gipszkarton szerkezetek illesztéseinek kitöltésére szolgáló gipszes anyagok a repedésmentesség, valamint hang- és tűzgátlás biztosításához.

Hézagerősítő szalagok

A gipszkaton szerkezetek gipsszel kitöltött hézagaiba helyezett erősítő szalagok megakadályozzák a repedések kialakulását.