Rigitone Climafit 8-15-20 Super

Rigitone Climafit 8-15-20 Super

A Rigitone Climafit 8-15-20 Super hűtő-fűtő panelrendszerek borítására kifejlesztett építőlemez. Gipszmagjában expandált grafitőrlemény található, emiatt kiváló a hővezető képessége és kicsi a tömege. Teljes felületén szabálytalan mintázattal, háromféle lyukmérettel, sűrűn perforált. A kör alakú lyukasztások átmérője 8 mm, 15 mm illetve 20 mm.  A perforált felület aránya 10 %.Hátoldalán fekete akusztikus kasírozás található, így amellett, hogy kiválóan alkalmazható a hűtő-fűtő álmennyezetek borításaként, a hangelnyelése is nagyon jó. Szerelése a Rigitone álmennyezetekével megegyezik azzal a különbséggel, hogy a szerelőprofilok távolságát a hűtő-fűtő rendszer határozza meg, de nem lehet nagyobb az előírt 32 cm-nél.  Amennyiben a lapokat vágni szükséges, úgy a vágott éleket még a felszerelés előtt Rikombi Grund alapozóval kell kezelni!

Műszaki adatok
Vastagság Szélesség Hosszúság Perforáció Perforált felület Hangelnyelés αw  Élképzés Éghetőség Páraállóság Profiltávolság
10 mm 1200 mm 1960 mm Kör alakú perforációk: Ø8 mm, 15mm, és 20 mm 10% 0,45 4SK - egyenes vágású él A2-s1, d0 70% 327 mm

Kapcsolódó termékek

Rigiprofil UD

Álmennyezetek és előtétfalak vázszerkezeti eleme. A Rigiprofil anyaga az EN 10327 szabvány értelmében DX51D+Z minőségű acéllemez.

Rigiprofil CD 60x27

Álmennyezetek és előtétfalak vázszerkezeti eleme. A Rigiprofil anyaga az EN 10327 szabvány értelmében DX51D+Z minőségű acéllemez.

Sasszeg

Nóniusz függesztő alsó és felső részek illesztéséhez, csomópontonként 2 db.

Rigips Climafit gyorsépítő csavar 23

Rigips Climafit grafitos építőlemezek maximum 1 mm lemezvastagságú profilhoz történő rögzítéséhez használatos, különleges minőségű gyorsépítő csavar. 

Rigips Climafit gyorsépítő csavar 35

Rigips Climafit grafitos építőlemezek maximum 0,7 mm lemezvastagságú profilhoz történő rögzítéséhez használatos, különleges minőségű gyorsépítő csavar. 

Rigitone távtartó

Illesztő szerszám a Rigitone perforált gipszkartonok beépítéséhez. A távtartó szerszámok feladata a lapok egymástól való távolságának 3,6 mm-es értékre történõ beállítása. A távtartó szerszámot mindig az építőlemez mintázatának megfelelően kell kiválasztani.

Rigitone ReadyMix hézagkitöltő készlet

Hézagkitöltő készlet Rigips Rigitone és Rigips Rigitone Climafit perforált álmennyezetek szerelési hézagainak kitöltésére Rigitone Mix 600 ml-es hengerzsákos hézagkitöltő anyaggal.

Rikombi Grund

Univerzális mélyalapozó a felületek nedvszívó-képességének csökkentésére és kiegyenlítésére.