Tetőteret szeretnék beépíteni

Modern térkialakítás gyorsan, könnyen, kedvező áron

A Rigips minden tudásával arra törekszik, hogy kellemesebbé tegye környezetünket, amelyhez hozzájárul a beltéri levegő tisztasága vagy az épületek megfelelő hő- és hangszigetelése. A cél mindig ugyanaz: kényelmesebbé, egészségesebbé, élhetőbbé tenni lakókörnyezetünket úgy, hogy közben megőrizzük azt a jövő generációnak.
A tetőtéri helyiségek sajátos hangulattal rendelkeznek.
A különleges terek, amelyek a tetőtér ferde síkjainak köszönhetők, érdekes belsőépítészeti megoldásokhoz vezetnek.
Amennyiben az eddig kihasználatlan tetőteret beépítené, a Rigips rendszer ideális választás, mert szárazon, gyorsan, könnyen, kedvező áron kivitelezhető.
Minőségi szigetelőanyagok és tetőablakok kiválasztásával az Ön igényeinek megfelelő tér alakítható ki.

A tetőtér-beépítéshez szükséges termékek:

Mikor kezdhetünk neki?

A gipszkarton tetőtéri burkolat megépítése előtt a következőket kell ellenőrizni:

  • A héjalás és az alatta lévő fólia épségben van-e - különös tekintettel a kémény környezetében, a szegélyeknél, áttöréseknél -, valamint száraz-e a tetőtér?
  • Elbírja-e a födém az új terheket? (A Rigips megoldása minden hagyományos építési módnál könnyebb, négyzetméterenként mintegy 15 kg tömegű teherrel kell számolni.)
  • Folytonos és elégséges-e a szarufák között elhelyezett hőszigetelés? Ki van- e töltve minden felület?
  • Biztosított-e a hőszigetelés szellőzése (amennyiben szellőző szigetelés készül)? A hőszigetelés megfelelő kiszellőzéséhez az eresz mentén folyóméterenként 200 cm2, a tetőgerinc mentén folyóméterenként 50 cm2 nyílás szükséges. A hőszigetelés fölött, a szarufák között 5 cm légrést kell hagyni, amennyiben a szarufák 10 méternél nem hosszabbak. Nagyobb tetők esetében a szükséges légrés minimális vastagsága 8 cm-re nő.
  • Megfelelő-e a tetőszerkezet állapota? Megoldott-e a faanyag védelme?

Beépítés lépésről lépésre

Alkalmazási útmutatónk bemutatja a tetőtér-beépítés fázisait. Amennyiben részletesebb leírást szeretne olvasni a technológiáról, töltse le Kivitelezői kézikönyvünk Tetőtér fejezetét.

Alkalmazási útmutató