Egészségügyi intézmények

Egészségügyi intézmények

A Saint-Gobainnél elismerjük, hogy az egészségügyi intézmények nem csupán épületek, ahol az orvosok és a betegek találkoznak, hanem ezek a terek a gyógyulási folyamat fontos részét képezik. A kórházi személyzet és a betegek igényei nagyon eltérőek. Míg az egészségügyi szakembereknek csendes környezetre van szükségük ahhoz, hogy világosan kommunikáljanak és határozottan cselekedjenek, a betegeknek térre van szükségük a felépüléshez és a pihenéshez.

Zdravotnícke zariadenia so sadrokartónovými doskami

Emellett számos gyakorlati kérdés is felmerül, amelyekre már az egészségügyi létesítmény építésének vagy rekonstrukciójának tervezési fázisában is választ kell adni.

  • Tudják-e a betegek és a személyzet, hogyan kell reagálni tűz esetén?

 

  • A létesítmények megfelelően felszereltek-e a fertőzés terjedésének megakadályozására, és megfelelnek-e a higiéniai követelményeknek?

 

  • Lehetséges-e szabályozni a szellőzést és a levegő minőségét, és megfelelnek-e a megállapított higiéniai előírásoknak?

Az épülettervezési követelmények nem csak a kórházak vagy más egészségügyi létesítmények napi működéséből adódnak. Egyre fontosabbak az épületek energiahatékonysága, a hatékony vízgazdálkodás, valamint egyéb olyan tényezők, amelyek hatással vannak az épület használatához kapcsolódó összes üzemeltetési költségre és szolgáltatásokra.

A Rigips divízió egyszerre több megoldást hoz az egészségügyi szektorba. Legyen szó a röntgensugárzás lefedésére szolgáló speciális, belső szárazépítésre szánt táblákról, nagy teherbírású hangszigetelő belső válaszfalakról, vagy egyéb helyiségek, födémek építéséről, felújításáról.