Gipszkartonok és építőlemezek

A gipszkartonok és építőlemezek használatával széleskörű belsőépítészeti funkciókat valósíthatunk meg úgy, hogy az esztétikai igényeinket is teljeskörűen kielégítik.

A Rigips gipszkartonok és építőlemezek széles palettáját kínálja. Az alábbiakban felhasználási terület szerinti csoportosításban mutatjuk be az építőlemezeket. A Rigips gipszkartonokat a Magyarországon épített gyárunkban állítjuk elő. 2010-ben a Halmajugrán gyártott gipszkartonokkal elnyertük a Magyar Termék Nagydíjat, majd ezt követte 2012-ben a Blue Acoustic építőlemez is.

Miért gipszkarton

 

Terméklista szűkítése

A Habito Hydro a Habito építőlemez továbbfejlesztett impregnált változata.
Terhelhető, ütésálló, tűzgátló építőlemez

A Rigips® ENERGOBOARD gipszkarton új, környezettudatos gyártás

Magas páraterhelésű (pl. uszoda) környezetben alkalmazható építőlemez.
Vizes helyiségekben készülő tűzgátló szerkezetek építésére.
Tűzgátló szerkezetek építésére.
Vizes helyiségekben készülő szerkezetek építésére.
Normál igénybevételű szerkezetek építésére.
Úsztatott padló szárazépítési technológiával.
Tűzvédelmi szerkezetekhez, kültérbe és sportlétesítményekhez is alkalmazható építőlemez.
Levegőtisztító gipszkarton építőlemez.
Hanggátló-tűzgátló-impregnált gipszkarton építőlemez.
A Blue Acoustic RF 12,5 a kis szerkezeti vastagsággal készülő, magas hanggátlású és tűzgátlású szerkezetek építéséhez alkalmazható építőlemez.
Hűtő-fűtő felületekhez.
A Glasroc F Riflex hajlítható építőlemez új perspektívát és konstruktív megoldásokat kínál az íves szerkezetek építéséhez.
Acél tartószerkezetek tűzvédelmi borítására.
A Glasroc X nagy teljesítményű, üvegszövet hálóval megerősített, csökkentett vízfelvételű, tűzgátló építőlemez (GM-FH1). Az előírásoknak megfelelően alkalmazva a termék időjárásálló, megbízható alternatíva a cementkötésű építőlemezekkel szemben is.
A Rigips® Climafit 10 építőlemez kiemelkedően jó hővezető képességgel rendelkezik a gipszmagban található expandált grafitnak köszönhetően.
Az X-Ray Protection (XRoc) építőlemezeket röntgensugárzás elleni védelmet igénylő épületekben szükséges használni, mint például: kórházak, fogorvosi rendelők, klinikák, állatorvosi rendelők.