Rigitone Climafit 8/18

Rigitone Climafit 8/18

A Rigitone Climafit 8/18 teljes felületén szabályos mintázattal készülő, hűtő-fűtő panelrendszerek borítására kifejlesztett építőlemez. Gipszmagjában expandált grafitőrlemény található, emiatt kiváló a hővezető képessége és kicsi a tömege. A kör alakú perforációk átmérője 8 mm, tengelytávolságuk 18 mm, a perforált felület aránya 15,5 %. Hátoldalán fekete akusztikus kasírozás található, így amellett, hogy kiválóan alkalmazható a hűtő-fűtő álmennyezetek borításaként, a hangelnyelése is nagyon jó. Szerelése a Rigitone álmennyezetekével megegyezik azzal a különbséggel, hogy a szerelőprofilok távolságát a hűtő-fűtő rendszer határozza meg, de nem lehet nagyobb az előírt 33 cm-nél.  Amennyiben a lapokat vágni szükséges, úgy a vágott éleket még a felszerelés előtt Rikombi Grund alapozóval kell kezelni!

Műszaki adatok
Vastagság Szélesség Hosszúság Perforáció Perforált felület Hangelnyelés αw  Élképzés Éghetőség Páraállóság Max. profiltávolság
10 mm 1188 mm 1998 mm Kör alakú, Ø8 mm, tengelytávolság 18 mm 15,5% 0,60 4SK - egyenes, vágású él A2-s1, d0 70% 333 mm

Kapcsolódó termékek

Rigiprofil UD

Álmennyezetek és előtétfalak vázszerkezeti eleme. A Rigiprofil anyaga az EN 10327 szabvány értelmében DX51D+Z minőségű acéllemez.

Rigiprofil CD 60x27

Álmennyezetek és előtétfalak vázszerkezeti eleme. A Rigiprofil anyaga az EN 10327 szabvány értelmében DX51D+Z minőségű acéllemez.

Sasszeg

Nóniusz függesztő alsó és felső részek illesztéséhez, csomópontonként 2 db.

Rigitone távtartó

Illesztő szerszám a Rigitone perforált gipszkartonok beépítéséhez. A távtartó szerszámok feladata a lapok egymástól való távolságának 3,6 mm-es értékre történõ beállítása. A távtartó szerszámot mindig az építőlemez mintázatának megfelelően kell kiválasztani.

Rigips Climafit gyorsépítő csavar 23

Rigips Climafit grafitos építőlemezek maximum 1 mm lemezvastagságú profilhoz történő rögzítéséhez használatos, különleges minőségű gyorsépítő csavar. 

Rigips Climafit gyorsépítő csavar 35

Rigips Climafit grafitos építőlemezek maximum 0,7 mm lemezvastagságú profilhoz történő rögzítéséhez használatos, különleges minőségű gyorsépítő csavar. 

Rigitone ReadyMix hézagkitöltő készlet

Hézagkitöltő készlet Rigips Rigitone és Rigips Rigitone Climafit perforált álmennyezetek szerelési hézagainak kitöltésére Rigitone Mix 600 ml-es hengerzsákos hézagkitöltő anyaggal.

Rikombi Grund

Univerzális mélyalapozó a felületek nedvszívó-képességének csökkentésére és kiegyenlítésére.