Multi Comfort

Multi Comfort

Multi Comfort

A Multi Comfort olyan építési megoldás, amely a minőséget összhangba hozza az kényelemmel. Új szemléletet képvisel az építőiparban, mivel egyaránt figyelembe veszi a felhasználók komfort igényét és fenntarthatósági elvárásokat.

A kényelem számos formában jelenik meg

A családi házak, lakó- és kereskedelmi épületek építésének új módja, amely figyelembe veszi a Multi Comfort koncepció szabályait.

Több módon is segíthet:

 • egészségesebb, kényelmesebb és energiahatékonyabb épületek tervezése, amelyek megfelelnek a szabványoknak,
 • kielégíti a felhasználók növekvő igényeit,
 • javítja a belső környezetet, ami befolyásolja a felhasználók életminőségét és hangulatát,
 • ügyeljen a funkcionalitásra és az esztétikára (házak, lakások, irodák és közösségi terek belseje),
 • tanúsítási rendszert kínálnak lakóépületekre is,
 • objektív módon értékeli az építés minőségét.
Multicomfort a enviromentalna zodpovednost byvania

 

Minden olyan épület, amely megfelel a Multi Comfort szabványnak, garantálja a kényelmet minden érzékszerv számára, mert figyelembe veszi:

 • hőkomfort - hőszigetelés, légzárás, komfort egész évben,
 • vizuális kényelem - nappali fény és világítás,
 • akusztikus kényelem - zaj és ütés elleni hangszigetelés, visszhang
 • beltéri levegő minősége – a beltéri levegőszennyezés megelőzésének legmegfelelőbb intézkedése az elsődleges és másodlagos légszennyező anyagok eltávolítása vagy minimalizálása.

Ezen kívül minden épület a természet védelmét szolgálja, mert takarékoskodik az erőforrásokkal és nem szennyezi a környezetet. A Multi Comfort a Saint-Gobain csoport különböző részlegeinek tudását és tapasztalatát ötvözi. Ez a megoldás elősegíti, hogy egy kellemes és kényelmes belső környezetet alakítsunk ki.

Hogyan lehet elérni a Multi Comfort szabványt

Hőérzet

A termikus kényelem fontos szerepet játszik abban, hogy hogyan érzékeljük azokat a helyeket, ahol élünk és dolgozunk.

Az alábbi tényezők befolyásolják a hőkomfortot és az általános termikus harmóniát:

 • légáramlási sebesség,
 • száraz hőmérséklet,
 • sugárzási hőmérséklet,
 • páratartalom,
 • anyagcsere sebesség,
 • anyagok.

Az egyéni pszichológiai paraméterek, például az elvárások is bekerülnek a meleg komfortérzet szubjektív érzetébe. Így a hőmérsékleti komfort általános eredménye mindig egyedi lesz, bár ugyanazokkal a hatásokkal és feltételekkel.

Levegő minősége

A Rigips Activ'Air® technológiával gyártott építőlemezei semlegesíti a formaldehidet a helyiségben. Az eredmény tiszta és jó minőségű beltéri levegő.

Az Activ'Air®-t tartalmazó gipszkartonok minden típusú konstrukcióban használhatók, ahol hagyományos gipszkartonokat is használnak - álmennyezetként, falakban, válaszfalakban vagy előtét falakban. Hogyan javítják a beltéri levegő minőségét? Ez az egyedülálló technológia a formaldehid akár 70%-át is eltávolítja a levegőből. A hagyományos lélegző anyagokkal végzett festés vagy tapétázás után sem veszíti el hatékonyságát, és legalább 50 évig hatékony marad. Nem bocsát ki formaldehidet vissza a levegőbe. A technológia hatékonyságát az EUROFINS és a Vito akkreditált laboratóriumok (16000-23 szerint), valamint a prágai Állami Egészségügyi Intézet mérései igazolták.

Akusztikus kényelem

A szomszédos lakások zajai zavaróak lehetnek az épületben élőknek. A megfelelő kialakítás és a minőségi építőanyagok segíthetnek abban, hogy a belső válaszfalak jobban szűrjék a hangokat, csökkentik a szomszédos terek közötti hangterjedést. A Rigips olyan akusztikai megoldásokat kínál gipszkarton lapok és álmennyezetek formájában, amelyek nagyban javítják a belső tér akusztikai komfortját.

Az épületakusztika az épületekben keletkező és terjedő zajok szabályozásának tudománya. Magába foglalja mind a hangszigetelés (léghang és lépéshang), mind a hangelnyelés területét, azaz az egyes terek közötti zajterjedés minimalizálása mellett feladata az adott tér zajszintjének szabályozása. Tervezéskor a legfontosabb szempont, hogy a szerelt szerkezet hogyan kapcsolódik az épület más szerkezeteihez. Ha erre a kapcsolódásra nem fordítunk kellő figyelmet, a szerkezet teljesítménye akár le is nullázódhat.

Multi Comfort a akusticke / zvukove izolacie byvania

Vizuális kényelem

Mivel az emberek sok időt töltenek zárt térben, a rossz vagy nem megfelelő világítás szemproblémákat, fejfájást, alvásproblémákat, termelékenység romlását és más komolyabb betegségeket okozhat. A Rigips olyan megoldásokat kínál, amelyek a legjobb szintet biztosítják a természetes és a kellemes világítású helyiségekhez.

A Gyptone, Gyprex, Casoprano gipszkarton mennyezeti rendszerek megfelelnek a helyiség általános fényerejének növelésére vonatkozó kritériumoknak a helyiség felületeiről visszavert fény által, és elkerülik a tükröződést. A természetes gipsz nyújtotta előnyök kombinációját ötvözik: esztétika, biztonság és mechanikai ellenállás gazdasági előnyökkel kombinálva. Ez a rendszer megfelel a modern álmennyezetek minden esztétikai, műszaki és ökológiai követelményének.

Multikomfort a felhasználónak és a tervezőnek

 • A Multi Comfort Built-In egy olyan megközelítés, amely megfelel a végfelhasználók növekvő igényeinek, legyenek azok otthontulajdonosok, kereskedelmi épületek használói és alkalmazottai, vagy iskolák és kórházak dolgozói.
 • A Multi Comfort Tool Box ideális eszköz a tervezők, építészek és fejlesztők számára, mivel leegyszerűsíti az előkészítés, a tervezés, a kivitelezés és a kivitelezés ellenőrzésének folyamatát. Lehetővé teszi magasabb hozzáadott értékű épületek tervezését és építését. 
Multi Comfort logo