Perforált akusztikus gipszkartonok
GYPTONE ACTIV'AIR

GYPTONE ACTIV'AIR BIG QUATTRO 41-2

A Gyptone Activ'Air® BIG Quattro 42 nagyméretű gipszkarton építőlemez, amely 2x4 db mezőben, szabályos négyszög alakú perforációkkal mintázott.
Olvass tovább
Read less

A Gyptone Activ'Air® BIG Quattro 41-1 nagyméretű, látványában sávos álmennyezet hatását keltő gipszkarton építőlemez, amely 2 db 1087x487 mm méretű mezőben, négyzet alakú perforációkkal mintázott. A perforációk mérete 12x12 mm,  tengelytávolságuk kb. 25 mm. A Gyptone perforált gipszkarton táblák 12,5 mm vastagok, felületük festetlen. A kiváló akusztikai tulajdonságok érdekében a lapok hátoldalán fehér színű akusztikus kasírozás található. A Gyptone BIG elemek látható tartószerkezet, illetve illesztési hézag nélküli, folyamatos felületű álmennyezetek kialakítására alkalmasak, ahol csupán a perforáció és az alapfelület adja a kontrasztot. A hézagolás tökéletességét elősegíti, hogy az építőlemezek mind a négy éle elvékonyított. A tömör gipszkarton építőlemezekkel jól kombinálhatók, a tartóváz elemei megegyeznek a normál gipszkarton rendszerekével. A kész felület rövid szőrű hengerrel bármilyen színűre festhető. A mennyezet vizuális kapcsolatot jelent a helyiségek különböző részei között, ezért fontos, hogy a más szerkezetekhez, anyagokhoz való kapcsolódás egyrészt természetes, másrészt elegáns legyen. A Gyptone ezért fejlesztette ki mennyezetei mellett a fali megoldásokat is, amelyek együtt harmonikus belső teret eredményeznek. Alkalmazási területek: hangelnyelő álmennyezetek, álmennyezet szigetek, válaszfalak, előtétfalak.

A Gyptone akusztikus álmennyezetek hosszú élettartamúak, karbantartási igényük minimális. Természetes anyagokból készülnek, és nem tartalmaznak káros anyagokat.

A Gyptone Activ'Air® termékcsalád egyesíti a kiváló akusztikai jellemzőket az esztétikai élménnyel, és a beltéri levegőt tisztító hatása révén ezt egy egészségesebb környezetben élvezhetjük. Az Activ'Air® technológia előnyös tulajdonságai miatt a szennyezőanyagok (mint pl. a formaldehid) koncentrációja jelentősen csökken, így a levegő minősége bizonyíthatóan javul.

 

Vastagság Szélesség Hosszúság Tömeg Perforáció Perforált felület Hangelnyelés ostztály Élképzés Éghetőség Páraállóság Profiltávolság
12,5 mm     1200 mm 2400 mm 8 kg/m2
Négyzet alakú perforáció: oldalhossza 12 mm, tengelytávolság 25 mm    
17,6% C B1-4T - mind a négy éle vékonyított A2-s1,d0 70% 600 mm
 

Dokumentumok

Környezetvédelmi terméknyilatkozat

Útmutató