Tökéletes felületi minőség és élvédelem

2017.09.11.
Q1-Q4 osztályok

Best Finish alkalmazásGipszkarton és gipszrost szerkezetek véglegesített felületei, azaz a Q1-Q4 osztályok

 

 

A gipszfelület kiváló alap festés, mázolás és tapétázás számára – a végső igények ismeretében azonban fontos a szakszerű kivitelezés és a megfelelő előkezelés. Attól függően, hogy a felület milyen burkolatot fog kapni, a Rigips gipszkarton és gipszrost szerkezetek véglegesített felületei négy minőségi osztályba sorolhatók:

  • Q1 – alap hézagolás - mindennemű optikai követelmény nélkül
  • Q2 – normál glettelés - általános követelmény
  • Q3 – speciális glettelés - magasabb minőségi követelmény
  • Q4 – különleges glettelés - a végleges felületre vonatkozó legmagasabb minőségi követelmény

A minőségi osztályokról és azok kialakításáról bővebben itt olvashat.

Best Finish applikációnk gyakorlatiasan mutatja be a felsorolt minőségi osztályokat és hasznos információt nyújt a gipszkarton felületek hézagolásának lépéseiről. A Felületi minőség pontban tetszés szerint változtatható a fényerő, így nem megfelelő rétegrend alkalmazása esetén a gipszkartonfal hézagjai kritikus fényviszonyoknál láthatóvá válnak.

A végső felületi igények figyelembe vételével, a megfelelő minőségi osztály kialakításával, termékeink használatával a hézagok láthatósága minimálisra csökken, sőt, akár teljesen észrevehetetlenné válik.

Az applikáció Élvédők pontjában megismerheti az élek lehetséges károsodásait és az élek védelmére szolgáló Saint-Gobain megoldásokat. Kifejezetten gipszkartonra kifejlesztett élvédőinkkel gyorsan és egyszerűen hozhat létre tartós és esztétikus felületeket. Ismerje meg Best Finish alkalmazásunkat!